Felicitări! Ai găsit soluția cea mai bună pentru a face față acestei schimbări fizice și emoționale prin alegerea lenjeriei intime menstruale pentru fiica ta!
Dacă ai întrebări cu privire la cum să procedezi, în acest articol vei găsi experiența mea și idei inspirate din comunitatea noastră. 😊
PRIMELE CICLURI MENSTRUALE
Toate fetele își amintesc cu precizie momentul în care au avut prima lor menstruație și circumstanțele în care aceasta s-a întâmplat. Ți se întâmplă și ție? Eu eram la liceu și în acea zi m-am simțit complet neajutorată. Mi-am promis că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a-mi pregăti fiica când va veni și momentul primei ei menstruații...
Boom! A împlinit 9 ani și am început să mă gândesc serios la asta. Nu știam încă cum să abordez acest subiect.
Apoi, o prietenă mi-a vorbit despre atelierul "cycloshow-xy" care vorbește despre pubertatea fetelor. "Grozav, fiica mea va descoperi tot ce aș fi vrut să știu despre ciclurile menstruale"...
Fiica mea a fost foarte entuziasmată. Atelierul a fost un succes. Eram salvată!
Dacă ești interesată de acest tip de atelier, lasă-ne un comentariu! Ne gândim să îl propunem. ☺️
MAMI, CRED CA MI-A VENIT CICLUL! CHIAR? DEJA?
În ziua în care mi-a spus "Mami, cred că au sosit", eram liniștită, atelierul celebru era încă proaspăt în mintea noastră, totul era sub control!
În ceea ce privește cunoștințele noastre, era clar că eram experte!
În ceea ce privește practica, nu era la fel de evident... Nu mai aveam cicluri menstruale de câțiva ani, grație steriletului hormonal. Panică la bord! Rafturile cu produse feminine din supermarket mi se păreau nepotrivite.
Am sunat-o pe sora mea! Mi-a povestit despre o nouă soluție "hiper mega genială": lenjeria intimă menstruală... 0 substanțe chimice, foarte confortabilă și reutilizabilă!
Și așa a început totul...
ÎNVĂȚAREA UTILIZĂRII LENJERIEI INTIME MENSTRUALE
Chiar dacă mi se părea că este "ca o lenjerie intimă obișnuită" și "simplu ca bună ziua", am înțeles că este important să petrec timp explicându-i fiicei mele cum să folosească lenjeria intimă menstruală.
Nu era încă adolescentă, dar începea sa se comporte ca una: era foarte nesăbuită, se revolta adesea și nu prea avea grijă de igiena personală...
Așa că i-am reamintit mereu regulile de bază... De fapt, îi reamintesc regulile în fiecare lună!
- Să fii mereu pregătită: Menstruația nu vine întotdeauna acasă... Așa că verific mereu dacă are în rucsac o pereche de chiloți menstruali sau o protecție menstruală reutilizabilă. Are de asemenea la ea mereu un săculeț impermeabil pe care il poate folosi pentru a depozita protecția după utilizare (dacă trebuie să se schimbe în timpul zilei).
- Să ai o igienă bună: Fluxul ei nu era foarte abundent, așa că avea tendința să poarte aceeași pereche de chiloți menstruali de la ora 7 dimineața până la culcare... I-am reamintit că este mai bine să se schimbe la fiecare 12 ore, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. A dobândit obiceiul bun de a se schimba imediat după ce ajunge acasă de la școală.
SPĂLAREA CHILOTILOR
Doua povești pentru început:
- Am găsit chiloții ei uscați sub pat și în cada de multe ori. Ei așteptau cuminți să vină cineva să îi salveze. #părințiepuizați
- "Nu recomand pentru cei sensibili": Am găsit chiar și o pereche de chiloți menstruali jumătate clătită într-o chiuvetă în ajunul Halloween-ului, am crezut că este o scenetă pregătită pentru a ziua următoare!
În fine, era timpul să luăm lucrurile în serios, am întrebat-o dacă are o reticență de a spăla chiloții menstruali, iar răspunsul a fost "da"! Însă, o bună întreținere este secretul cheie pentru a face perechea de chiloți menstruali să dureze în timp.
Iată cum am stabilit rutina de spălare și mai ales cea de clătire, care este esențială:
- I-am spus: "Nu este mai murdar decât un articol de îmbrăcăminte murdar de sânge din cauza unei răni"
- Am clătit împreună, insistând să folosim apă rece și am dramatizat puțin situația!
- Am stabilit un plan B, care a devenit rapid rutina ei preferată. Ea are o găleată cu apă în baie și pune chiloții folosiți înauntru, imediat ce se schimbă.
- La fiecare două zile, golesc găleata și pun chiloții în mașina de spălat.
- Aceștia se usucă până la sfârșitul ciclului, chiar și iarna când uscarea poate dura mai mult.
- Găleata este scoasă la începutul ciclului menstrual și este depozitată la sfârșitul ciclului sub chiuvetă. Am o conștiință curată pentru că astfel se utilizează o cantitate minimă de apă pentru clătire :)
PUBERTATEA ...NU E NIMIC!
"Acum știi totul" i-am zis! Așa a devenit independentă cu chiloții ei.
Privind înapoi, sunt bucuroasă că am trecut de această etapă (și că am supraviețuit!). Acest lucru mă inspiră pentru următoarele etape din viața ei de femeie...
Până atunci, sunt atât de fericită că ea și-a început ciclul menstrual cu o soluție extrem de confortabilă și fiabilă, iar ciclul menstrual nu pare să fie o problemă pentru ea: este foarte sportivă și, spre deosebire de mine când eram mai tânără, nu își întrerupe activitățile fizice în acele zile! Nu folosește tampoane (sunt prea dureroase la introducere), dar continuă să înoate datorită costumului ei de baie menstrual.
Îți doresc să trăiești această etapă cu aceeași ușurință și complicitate pe care o am astăzi cu fiica mea. Dacă dorești o mână de ajutor concret, descoperă broșura educativă scrisă de minunata asociație Iele Sanziene, care îți va oferi o bază excelentă!
Atunci când vine vorba de discuția legată de menstruație, crearea unui mediu confortabil și deschis pentru femei și fete este foarte important. Citeste mai multe despre Inițierea discuției: Vorbind cu fiica ta despre menstruație.
O zi bună,
Laurence
#Libreagurl