Despre chiloții menstruali

Ce sunt mai exact chiloții menstruali?

Chiloții menstruali Libréa sunt o nouă alternativă confortabilăpractică și eco-friendly menită să înlocuiască (total sau parțial) tampoanele și absorbantele clasice.

Chiloții menstruali Libréa sunt igienici, practici, siguri și îți oferă un mod ideal de a te simți confortabil în pieala ta chiar și în timpul menstruației. De asemenea, chiloții menstruali Libréa se pot spăla și refolosi pe o perioadă îndelungată de timp. 

Datorită celor trei straturi protectoare care absorb și rețin sângele, chiloții menstruali Libréa îți oferă protecția de care ai nevoie și te feresc de petele nedorite. Totuși, dacă simți că ai nevoie de extra protecție, îi poți folosi împreună cu o cupă menstruală.

Cu Libréa, îți poți lua „la revedere” de la tampoanele și absorbantele obișnuite! 

Cum funcționează chiloții menstruali?

Chiloții menstruali Libréa sunt fabricați din fibre de bambus, un material antibacterian care permite pielii să respire. 

Partea „centrală” (mijlocie) a chilotului este formată din trei materiale diferite (3 straturi), atent alese și testate, care absorb și rețin sângele menstrual, la fel ca un absorbant obișnuit. 

 • Primul strat: este cel în contact direct cu pielea, realizat din fibre naturale de bumbac organic. Rolul acestui strat este de a ghida sângele spre stratul absorbant. Acest strat este fin și blând cu pielea ta, menit să țină la distanță senzația neplăcută de umezeală.  
 • Al doilea strat: este alcătuit din microfibre, care sunt în mod natural super-absorbante. Acest strat are rolul de a colecta și de a reține sângele până la momentul spălării chiloților.
 • Al treilea strat: este impermeabil și acționează ca o barieră între cel de-al doilea strat și hainele pe care le porți, ferindu-te de petele nedorite.

Am ales cele mai bune și calitative materiale ca tu să te simți bine în pielea ta #lamenstruație!

Librea îți oferă o senzație confortabilă și răcoritoare, iar avem o baza de tehnologia SEAMLESS: Chilotul este super elastic, și nu îți va cauza niciun fel de disconfort!

Acum că ai învățat cum funcționează chiloții menstruali Librea, lucrurile sunt și mai simple: spală chiloții înainte de prima utilizare, poartă-i și bucură-te de cele mai confortabile zile #lamenstruație! 

Care sunt avantajele chiloților menstruali?

Am creat lenjeria menstruala Libréa, pentru ca tu să te bucuri de libertatea și de confortul de care ai nevoie atunci când ești #lamenstruație.

Ai aici 4 motive care te pot convinge să treci la chiloții menstruali Libréa:

 • 🕊️ Bucură-te de mai multă libertate & mai puțin stres! Nu te mai teme de pete și iritații nedorite. Chiloţii menstruali Libréa îți ofera până la 12 ore de protecție garantată, fără miros sau senzație de umezeală. O singură pereche de chiloți = 4 tampoane / absorbante normale sau 2 cupe menstruale. Cu Libréa, te bucuri de un confort absolut!
 • 🦠 Te menții sănătoasă! Chiloţii Libréa nu contin toxine care intră în contact direct cu corpul tău, spre deosebire de absorbantele obișnuite care conțin perturbatori endocrini și sunt pline de substanțe chimice. Cu Libréa, ești în siguranță și departe de orice risc de a dezvolta sindromul șocului toxic sau alte probleme de sănătate cauzate de tampoanele interne.
 • 🌱 Ai grijă de planeta noastră! Vrei să continui să arunci un produs pe care l-ai purtat doar pentru cateva ore...? Datorită trecerii de la absorbantele clasice la chiloții menstruali Libréa, contribui la protejarea mediului prin reducerea semnificativă a numărului de tampoane sau absorbante consumate.
 • 🌱 Produși lângă tine, în Europa, mai exact, în România! 😀
 • 💰 Reduci cheltuielile și te simți și confortabil! Durata de viață a chiloților menstruali este de minimum 3 ani, fără a mai fi nevoie să cumperi tampoane sau absorbante. În acest fel, economisești banii pe care i-ai fi cheltuit lună de lună pe tampoane și absorbante. 

Cât de sigură este folosirea lor?

Pentru noi, sănătatea, siguranța și transparența sunt aspecte după care ne ghidăm întreaga activitate. Fiecare material pe care îl folosim pentru crearea chiloţilor menstruali Libréa este certificat OEKO-TEX Standard 100 : o certificare internațională care atestă non-toxicitatea materialelor, atât pentru noi, cât și pentru planetă.

Fibrele naturale sunt antibacteriene, ferindu-te de infecții nedorite cauzate de diferite bacterii, chiar și atunci când îi porți mai multe ore în șir.

Cât timp îmi pot purta perechea Libréa pe durata menstruaţiei?

Fiecare femeie este diferită! De accea, noi am creeat chiloţii Libréa în aşa fel încât să poată fi puraţi atât cât vă permite fluxul și stilul de viață! În cadrul comunităţii noastre, am observat că de cele mai multe ori, chiloţii Libréa sunt purtaţi pe o durată mai lungă de timp decât orice altă soluţie tradiţională, fără probleme de scurgere sau disconfort.

Chiloţii menstruali Libréa pot absorbi până la 15ml de sânge, echivalentul a 3-4 tampoane clasice. Pentru a putea afla cum funcționează pentru tine chiloţii menstruali Libréa, te invităm să îi încerci și să observi cu atenție cum se comportă aceștia pe parcursul menstruaţiei tale.

Unele femei îi poartă pe parcursul unei întregi zile, în vreme ce altele simt nevoia să apeleze la perechea de rezervă. Îi poți folosi acasă sau la muncă, pe timp de zi sau noapte, în stare de repaus sau în timpul antrenamentului.

Cu Libréa, te poți bucura de confortul de care ai nevoie oriunde și oricând!

Sunt materialele corecte și nu conțin și alți compuși față de ceea ce e notat aici?

Au fost scandaluri cu diverse firme producătoare de chiloți menstruali din cauza materialelor toxice (în principal PFAS - perfluoroalchilate și polifluoroalchilate)...

Ai perfectă dreptate să urmărești aceste știri! Bravo! Am urmărit îndeaproape acest subiect și ne-a părut rău pentru femeile în cauză. Controlăm 100% designul chiloților Libréa, inclusiv achiziționarea țesăturilor care provin din Europa sau Turcia. Țesăturile noastre sunt toate certificate standard 100 de către oeko-tex. Este un certificat global care garantează un control fiabil al substanțelor nocive. A ne proiecta singure chiloții și în producția locală a fost o alegere importantă, care necesită multă energie în fiecare zi, dar de care suntem foarte mândre! Multă sănătate!

Cum faci diferența între chiloții cu flux ușor sau mediu și chiloții cu flux abundent sau super abundent?

Va fi ușor să face diferența atingând zona centrală (mijlocie) a chiloților, care este puțin mai groasă în cazul chiloților pentru flux abundent.

Pentru un flux super abundent, am creat un model special, al cărui complex absorbant se întinde până în partea din spate a chilotului. Este un model unic, pe comandă!

Despre îngrijire

Cum ar trebui să-mi spăl chiloții menstruali?

Chiloții Libréa sunt ușor de întreținut și pot fi folosiți de mai multe ori, fără probleme. Ce trebuie să faci? Tratează-i pur si simplu ca pe oricare dintre articolele tale de lenjerie intimă: cu delicateţe!

 1. Clătește-i cu apă rece și apoi stoarce-i ușor.
 2. Pune-i în mașina de spălat cu restul hainelor și alege programul pentru lenjerie delicată. Nu folosi înalbitor sau balsam de rufe!
 3. Usucă-i în aer liber sau într-un loc călduros!
 4. Evită mediile umede, călcatul sau uscatul la mașină! Acestea pot afecta proprietățile tehnice ale lenjeriei.

Cum să îți speli chiloții menstruali : Ghid complet ! 

Poartă-i, Spală-i, Refoloseşte-i! 😍

Se vor murdări restul hainelor dacă îi spăl la mașina de spălat?

Din fericire, nu :) Gândiți-vă la sângele menstrual ca la o descărcare vaginală mai abundentă. Acesta nu este compus ca sângele pe care suntem obișnuiți să îl vedem în timpul unei tăieturi, de exemplu. Sângele menstrual este mai vâscos, fără coagulare, astfel încât să poată curge lin de la uter la vagin. De asemenea, acesta se curăță în timpul debitului.

Vă recomandăm totuși să clătiți și să stoarce-ți chiloții înainte de a-i pune la mașină cu restul hainelor, ca un fel de ritual de pre-spălare. 

Cât vor rezista în timp chiloții menstruali Libréa?

Alegem materiale de cea mai bună calitate, astfel încât lenjeria ta să reziste cât mai mult. Materialele dinpunctde vedere tehnologic nu au o limită în timp. Totuși, chiloții se vor uza, la fel ca orice alt articol de lenjerie intimă. Totul depinde de modul în care ai grijă de ei și de modul în care îi cureți. Noi putem estima că te vei bucura de eipentru aproximativ 3 ani. 

Despre livrare & Retur

100% satisfacție!

Înțelegem… această schimbare este una îndrăzneață și noi femeile, suntem tare diferite. Pe cât de convinse suntem că o să adori noua ta lenjerie, știm că e posibil să nu fie cazul și respectăm acest lucru. Pentru că încrederea și fericirea ta sunt cele mai importante pentru noi, ne implicăm astfel încât tu să fii 100% satisfăcută. 


În cazul în care după ce ai folosit chiloţii menstruali Libréa ai ajuns la concluzia că nu ți-au adus niciun beneficiu, contactează-ne pe e-mail sau completeaza formularul de contact pe site-ul nostru, în primele 35 de zile de la achiziție, iar noi vom găsi soluţia perfectă pentru tine. Pentru mai mullte detalii, vezi pagina noastră privind politica de returnare

Care sunt zonele de livrare pentru produsele Libréa?

Am îmbrățișat misiunea de a îmbunătăți viața de zi cu zi a femeilor de pretutindeni, oferindu-le o alternativă ecologică pentru menstruație. Astfel, am început cu chiloţii menstruali Libréa, creați pentru femeile din România. Iar pentru că dorim să ajungem la cât mai multe femei, livrăm în toată țara.

De asemenea, putem trimite și comenzi internaționale (cu precădere în partea de vest a Europei), căci ne dorim mult să creăm vâlvă și să le povestim celor de peste hotare despre ce produse minunate pot găsi în România.

Așadar, dacă dorești sa îți livram produsul nostru oriunde în lume, dă-ne de veste la adresa librea.one@gmail.com și vom face tot posibilul să aducem Libréa în viața ta.