Rutina ecologică de îngrijire zilnică
Share
Pe parcursul unei vieți, o femeie aruncă aproximativ 12 000 de tampoane și absorbante de unica folosință la gunoi...
Știai ca acestea pot conține fiecare până la echivalentul a 3 pungi de plastic?
Calculează... 🌳
Știm... Reducerea impactului menstruației asupra mediului înconjurător este un subiect foarte intim și învechit, și sună ca o adevărată provocare, nu-i așa? Noi te provocăm sa îl privești ca pe șansa TA de a avea un impact pozitiv real asupra planetei tale. 💚
Ca indivizi, putem (ar trebui) să luăm măsuri (acum) pentru a reduce impactul nostru asupra mediului, creând în acest fel un viitor mai durabil. Una dintre modalitățile prin care am putea atinge acest obiectiv, este adoptarea unei rutine ecologice de îngrijire zilnice.
În acest articol, vom aborda câteva exemple practice despre ceea ce am putea face noi, ca femei, pentru a reduce risipa și a acționa sustenabil în rutina noastră zilnică.
Stinge luminile acasă
Stingerea luminilor de prin casă atunci când nu ai nevoie de ele este o modalitate ușoară și folositoare de a reduce consumul de energie și facturile de electricitate. Uită-te în jurul tău, câte lumini poți stinge deja? 😆
Detergentul făcut în casă
Detergenții comerciali sunt de cele mai multe ori ambalați în plastic și pot conține substanțe chimice nocive pentru mediul înconjurător. Prin urmare, fabricarea propriului detergent îți poate de asemenea permite sa reduci risipa și expunerea la substanțe chimice toxice. Îți poți fabrica propriul detergent folosind ingrediente naturale, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, uleiurile esențiale și fulgii de săpun. Există multe rețete disponibile online, iar fabricarea propriului detergent îți poate permite să economisești bani pe termen lung.
Folosește recipiente reutilizabile
O altă modalitate prin care poți reduce impactul tău asupra mediului, este prin folosirea recipientelor reutilizabile. În loc să cumperi recipiente de unică folosință, le poți alege pe cele reutilizabile pentru produse precum șamponul, balsamul și gelul tău de duș. Multe companii oferă produse la vrac care pot fi reumplute în magazin, reducând în acest fel nevoia de a cumpăra ambalaje de unică folosință.
Caută magazine Zero Waste
Ai fost vreodată într-un magazin Zero Waste? De obicei, acestea sunt magazine mici și cu o atmosferă plăcută, unde ambalajele sunt optimizate, condimentele și cerealele sunt vândute la vrac, mărcile sunt bine selectate, iar oamenii sunt bucuroși să fie implicați!
Îți recomandăm magazinul Anei Maria, magazinul ZERO WASTE, care se află pe strada Buzesti 20, în București. Este un loc super tare pe unde poți trece pentru a te inspira. Nu uita să mergi până acolo pe bicicletă 🙂
Dacă îți faci cumpărăturile online, aruncă o privire pe eeco.ro, o nouă platformă care oferă soluții durabile pentru persoane și companii.
Gândește-te de două ori înainte să iei mașina
Deși mașinile sunt convenabile, acestea au un impact negativ asupra mediului și asupra sănătății noastre. Mașinile contribuie la poluarea aerului, la emisiile de gaze cu efect de seră și la poluarea fonică, iar toate acestea pot afecta bunăstarea noastră. În plus, mașinile pot fi costisitoare în întreținere, mai ales dacă necesită reparații frecvente sau consumă mult combustibil. Luând în considerare moduri alternative de transport, cum ar fi mersul pe jos, bicicleta 🚴 sau transportul public, putem reduce amprenta noastră de carbon, îmbunătățind în așa fel și starea noastră generală de sănătate.
Înainte de a pune mâna pe cheile de la mașină, îți recomandăm să arunci o privire pe site-ul prietenilor noștri de la Hello Motum. Aplicația lor este ușor de parcurs și te ajută sa înțelegi impactului nostru real asupra mediului, și importanta schimbărilor pozitive!
În București, există în prezent un număr limitat de piste pentru biciclete, dar avem speranța îmbunătățirii pe viitor. Pe măsură ce ciclismul devine din ce în ce mai popular ca si mod de transport, este foarte posibil să se construiască mai multă infrastructură pentru a-l susține. Alătură-te nouă și pledează pentru dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete și pentru susținerea inițiativelor care promovează ciclismul în București! 🙂
Nu în ultimul rând, mersul pe bicicleta 🚴♀️, si alergarea🏃🏻♀️ îți pot de asemenea permite sa redescoperi natura înfloritoare și sa îți pregătești corpul pentru la vară 😉
Bineeeeee... Dacă totuși trebuie să iei mașina, oprește măcar motorul la semafor 🚦
Renunță la articolele de unică folosință: de ce lenjeria menstruală este alegerea sustenabilă
Produsele menstruale pot crea o mulțime de deșeuri, iar absorbantele și tampoanele de unică folosință sunt un contribuitor semnificativ la poluarea mediului înconjurător. Pentru a schimba acest lucru, noi femeile, putem alege să folosim produse menstruale reutilizabile, cum ar fi: cupe menstruale, absorbante reutilizabile sau chiloți menstruali. Cupele menstruale sunt realizate din silicon sau cauciuc, și pot fi reutilizate timp de mai mulți ani. Absorbantele reutilizabile și chiloții menstruali sunt produse lavabile care pot fi repurtate mult timp, reducând in așa fel nevoia de a cumpăra produse menstruale de unică folosință.
Tu ai încercat deja produse menstruale reutilizabile? Descoperă-le pe cele de Libréa aici și dacă ai întrebări despre concepția, fabricația sau utilizarea acestora, le poți întreba direct pe fondatoare, Laurence și Anouk, care vor fi foarte fericite să îți răspundă la orice fel de curiozitate! Îți lăsăm aici adresa de email: hi@librea.ro 🙂
Refolosește-ți dischetele demachiante
Dischetele demachiante sunt, în mod normal, realizate din bumbac și sunt considerate de unică folosință. Acestea nu sunt biodegradabile și pot dura ani de zile pentru a se descompune.
Din fericire, există dischete demachiante reutilizabile, o opțiune mult mai eco-friendly. Acestea pot fi spălate și folosite de mai multe ori, reducând prin urmare deșeurile și scutindu-te de cheltui pe termen lung. La Libréa, profităm de resturile noastre de material textil (deșeurile din procesul nostru de producție), pentru a crea dischete demachiante reutilizabile.
Acestea sunt lavabile și foarte moi, le-ai încercat deja?
Descoperă aici discurile noastre demachiante
Concluzie
În concluzie, există multe moduri prin care femeile pot adopta o rutină zilnică de îngrijire eco-friendly. Prin mici schimbări cum ar fi trecerea la produse menstruale reutilizabile, fabricarea propriului detergent acasă sau utilizarea recipientelor care pot fi reumplute, femeile își pot reduce deșeurile personale, contribuind în asa fel la crearea unui viitor mai sustenabil. Nu numai că sunt benefice pentru mediu, dar aceste schimbări îți pot permite și sa economisești bani pe termen lung, în timp ce promovezi un stil de viață mai sănătos.
În acest articol, îți vom povesti despre cum mediul înconjurător este în centrul deciziilor noastre la Libréa și că nu există niciun compromis între bunăstare și zero deșeuri!
Ajută comunitatea Libréa să crească împreuna cu tine și postează în comentarii care sunt sfaturile tale practice pentru a acționa ecologic! 💚
Bucură-te de ziua ta însorită!
#Libréagurl