2 antreprenoare schimbă igiena feminină prin sustenabilitate

2 antreprenoare schimbă igiena feminină prin sustenabilitate

Nu a nins mult în București iarna asta: este surprinzător sau îngrijorător? Rezoluțiile bune nu sunt doar pentru 1 ianuarie… Da, se vorbește mult despre încălzirea globală, și al șaselea raport al GIEC care a fost lansat recent (pe 20 martie) este dramatic: acționați ACUM!

La Libréa, suntem foarte bucuroase să vedem că eco-friendly-ul este la modă în Europa de Est. Pentru a sărbători acest lucru, îți lansăm o provocare: care va fi rezoluția ta eco-friendly pentru luna aprilie? Ce mici schimbări vei face în rutina ta pentru a ajuta puțin planeta noastră? Începe cu lucruri mici, evită greenwashing-ul și împinge-ți prietenele sa faca la fel! Sigur vei reuși! 💚

În acest articol, îți vom povesti despre cum mediul înconjurător este în centrul deciziilor noastre la Libréa și că nu există niciun compromis între bunăstare și zero deșeuri!

Introducere

La originea brandului Libréa se află Laurence și Anouk: 2 femei antreprenoare implicate în redefinirea bunăstării feminine.

 • Cum a început totul? După ce ne-am susținut familiile în perioada pandemiei, am avut marea dorință de a oferi un ajutor real femeilor.
 • În ce constă acest obiectiv? Produsul nostru principal este perechea de chiloții menstruali, și am ales să pornim de la zero, prin crearea propriul nostru chilot Libréa în loc să folosim drop-shipping. Vă vom spune mai multe în continuare!
 • Cum continuăm? Antreprenoriatul este o provocare foarte mare, secretul nostru pentru a menține un nivel ridicat de energie este de a lua decizii în acord cu valorile noastre: libertate (confortul și simplitatea sunt în inima misiunii noastre), responsabilitate (față de mediu și tineri) și încredere (calitate și transparență).

Produse durabile și confortabile

Imaginează-ți că în ziua în care ai avut prima menstruație, ți s-ar fi spus: "Salut, sunt eu (menstruația), nu vei ști niciodată când voi veni să te vizitez, dar promit că voi reveni în fiecare lună timp de următorii 40 de ani. Îți voi cauza iritații și dureri abdominale și te voi face să arunci mai mult de 12.000 de protecții menstruale clasice la gunoi." Un plan genial, nu-i așa? 😅

La Libréa, ne dorim să reducem amprenta noastră cu fiecare dintre acțiunile pe care le facem.

 • Produs finit: Spre deosebire de produsele de unică folosință, chiloții menstruali Libréa sunt reutilizabili. Datorită materialelor și cusăturilor noastre de calitate, vei putea folosi chiloții noștri timp de 3-5 ani. Toți oamenii de afaceri ne spun că nu e o idee prea bună dat fiind faptul că voi, clientele noastre, aveți nevoie sa cumpărați produsele Libréa doar o dată la 5 ani 😂 Noi ne bazăm pe recomandările pozitive ale clientelor noastre, iar faptul că un sfert din populație are nevoie de chiloții noștri, ne dă încredere că nu vom avea o problemă în a nu mai găsi cliente.. 😀!
 • Ambalaj: zero plastic, doar hârtie de mătase, carton și hârtie reciclată. Pisica ta va fi fericită să se joace cu el 😸! Recent, am avut o sesiune de brainstorming și, cu ajutorul comunității noastre, am decis să înlocuim scrisoarea noastră personalizată cu un cod QR, care va permite reducerea imprimării de hârtie, și care va oferi informațiile de care fiecare are nevoie, într-un mod mult mai ecologic si practic! Ne propunem ca această schimbare să fie lansată până la sfârșitul lunii aprilie 2023.
 • Fabricație: Este o sursă reală de mândrie și... o provocare zilnică! Oamenii de afaceri (aceiași ca mai devreme 😂), ne-ar fi sfătuit să facem drop-shipping din Asia pentru a ne concentra mai mult pe marketing și comunicare. Încă o dată, contăm pe tine, dragă clientă mulțumită, să răspândești informația și să ne ajuți să fim cunoscuți (deoarece noi nu avem prea mult timp, trebuie să supraveghem producția chiloțeilor noștri😂)

Produse durabile și confortabile | Libréa

 • Noi ne adresăm în primul rând pieței din România, țara noastră adoptivă și de suflet, prin urmare am construit întregul nostru lanț de producție în apropierea clienților noștri (la București, Cluj și Ploiești, în funcție de produse) pentru a reduce amprenta de carbon.
 • Toate materialele provin din apropiere sau din Europa (Turcia, Franța, Belgia, România) și sunt reciclabile.
 • Reciclăm resturile noastre de țesături transformându-le în discuri demachiante reutilizabile, disponibile pe site-ul nostru.

demachiante reutilizabile | Libréa

Descoperă aici discurile noastre demachiante

Redefinirea bunăstării feminine

Libréa este mult mai mult decât o companie de produse menstruale durabile. Compania este condusă de o misiune mai largă, cea de a redefini bunăstarea feminină. Prin oferirea produselor durabile și confortabile, Libréa contribuie la promovarea sănătății și bunăstării femeilor, respectând în același timp mediul înconjurător. Încurajând femeile să nu mai utilizeze produse de unică folosință, Libréa contribuie, de asemenea, la reducerea deșeurilor menstruale care poluează planeta noastră.

Libréa este un exemplu inspirator de femei antreprenoare implicate și curajoase! Te încurajăm să susții afacerile ca a noastră, care lucrează pentru a schimba lumea, în propriul lor mod. Dacă aveți un proiect de genul acesta și doriți să împărtășiți mai multe despre el, contactați-ne, ne-ar face mare plăcere să discutăm despre el!

Descoperă cum poți adopta o rutină zilnică de îngrijire eco-friendly pentru a contribui la un viitor mai sustenabil în acest articol. 💚


Laurence și Anouk
#Libréagurl #eco-friendly #everystepmatters

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

 • Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară în timpul menstruației

  Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară ...

  Ești in vacanta la mareșiți-a venit menstruația? Nu te panica! Ia în considerare recomandările noastre, iar menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin. Descoperă noul costum de baie...

  Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară ...

  Ești in vacanta la mareșiți-a venit menstruația? Nu te panica! Ia în considerare recomandările noastre, iar menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin. Descoperă noul costum de baie...

 • Înapoi la Școală cu Libréa

  Înapoi la Școală cu Libréa

  Un Ghid Eco-friendly și Sănătos pentru Mame de Fete Tinere. Reîntoarcerea la școală aduce cu ea noi începuturi. Pentru fetele care sunt în pragul pubertății, este mai mult decât manuale și...

  Înapoi la Școală cu Libréa

  Un Ghid Eco-friendly și Sănătos pentru Mame de Fete Tinere. Reîntoarcerea la școală aduce cu ea noi începuturi. Pentru fetele care sunt în pragul pubertății, este mai mult decât manuale și...

 • Profită de zilele la menstruație cu chiloții Libréa

  Profită de zilele la menstruație cu chiloții Li...

  Fie că este ziua nunții tale sau o întâlnire importantă, menstruația pare sa aibă întotdeauna un timing impecabil 🙄

  Profită de zilele la menstruație cu chiloții Li...

  Fie că este ziua nunții tale sau o întâlnire importantă, menstruația pare sa aibă întotdeauna un timing impecabil 🙄

1 din 3