Mama-Antreprenor: Ghid fără stres

Mama-Antreprenor: Ghid fără stres

Conducerea unei afaceri și creșterea copiilor în același timp nu este o sarcină ușoară, dar este o provocare pe care am acceptat-o ca antreprenor și mamă a trei copii. Nu pot spune că am răspunsurile la toate întrebările, dar sunt mândră de progresul pe care l-am făcut până acum. 👧 👦 👧

Când am început startup-ul Libréa, știam că îmi doresc un loc de muncă cu un impact pozitiv și în același timp, flexibilitatea de a avea timp să îmi iau copiii de la școală. Dar ceea ce nu am anticipat a fost cât de mult urma să îmi placă munca mea și cât de dificil va fi să nu mă gândesc doar la task-urile mele de antreprenor.

Provocarea de a găsi un echilibru între viața profesională și cea familială

Când ești antreprenor, DA, ai flexibilitate. Dezavantajul este că atunci când nu lucrezi, nu se întâmplă nimic. Puține startup-uri încep cu angajați mai mulți decât doar fondatorii lor, pentru că de cele mai multe ori, nu există flux numerar!

Pe de altă parte, îți place atât de mult ceea ce faci și crezi în misiunea ta atât de mult încât nu îți mai vine deloc să te oprești. Pe scurt, lucrezi încontinuu, inclusiv în timpul serilor și a weekend-urilor, fără vacanțe reale când poți uita de tot și toate.

Uneori, a fost un haos total să reușesc să îmi gestionez în același timp frustrările legate de business, și nevoia copiilor mei de a mă avea la dispoziția lor mereu.

Dar prin încercări și greșeli, de-a lungul timpului, am descoperit strategii care m-au ajutat să-mi gestionez timpul și îmi îndeplinesc toate sarcinile, în cel mai sănătos mod posibil. Am învățat că sănătatea mea, atât mentală cât și fizică, este esențială pentru a fi cea mai bună mamă și antreprenoare, ambele la un loc.

Provocarea de a găsi un echilibru între viața profesională și cea familială | Libréa

Sfaturi, Trucuri și Tehnici pentru “Mamtreprenoare” Ocupate

Iată câteva strategii care m-au ajutat să am grijă de sănătatea mea, fiind în același timp o antreprenoare de succes:

 1. Prioritizează-ți timpul: Fiind antreprenor și mama înseamnă că există întotdeauna un milion de lucruri de făcut, dar nu toate sarcinile sunt la fel de importante. Prioritizează-ți timpul concentrându-te mai întâi pe cele mai urgente sarcini. Sfatul meu: cere ajutor în jurul tău. Nu calc mereu toaaate hainele 😂 Copiii mei pot să își facă dus singuri atunci când lucrez până mai târziu. Am pe cineva care mă ajută cu diverse treburi prin casă. Îmi fac cumpărăturile online o dată pe săptămână prin aplicația Bringo.ro.
 2. Stabilește timp pentru îngrijirea de sine: Conducerea unei afaceri și îngrijirea copiilor pot fi epuizante, deci este esențial să îți stabilești timp pentru a te menține sănătoasă pe termen lung. Stabilește pauze regulate, fă exerciții fizice și nu renunță la hobby-urile care te fac fericită. Acestea te vor ajuta să îți reîncarci bateriile și să rămâi motivată. Eu de exemplu, din septembrie mi-am propus să îmi rezerv o oră săptămânală de tenis. Aceea este pauza mea mentală. Un alt mic obicei cu care m-am obișnuit, este acela de a-mi pregăti în fiecare dimineață o carafă mare de ceai, care stă lângă calculatorul meu toată ziua, pentru a mă asigura că rămân hidratată atunci când mă îngrop în muncă! 
 3. Impune-ți limite: Este tentant să lucrezi tot timpul, dar este important să stabilești limite între timpul de lucru și timpul personal, petrecut cu familia. Stabilește ore clare de lucru și comunică-le cu colegii tăi. În cazul meu, partenerii mei știu că probabil între orele 4 după-amiază și 8 seara nu voi răspunde la mesaje, email-uri, sau apeluri. Acela este timpul meu zilnic cu familia. De asemenea, am stabilit acasă un spațiu de muncă dedicat mie, care i-a ajutat și pe copiii mei să înțeleagă când lucrez și când sunt liberă.
 4. Organizează-te: Folosește instrumente precum calendarele, liste, sau aplicații pentru a te ajuta să fii la curent cu totul și să eviți să te simți copleșita. Sunt mare fana al aplicației NOTION! De asemenea, petrec cel puțîn o zi la fiecare 3 luni cu partenera mea de afaceri pentru a merge într-un spațiu de coworking cool și a revizui planurile noastre, a face brainstorming și a realinia prioritățile.
 5. Nu fii prea aspra cu tine însuti: Ești minunată! Să fii mamă și antreprenor este dificil, și cu siguranță vor fi momente în care veți simți că nu iți iese niciuna. Ia în considerare meditația și exercițiile de yoga pentru a te reconecta cu tine însuti. Îmbrățiseaza-te❤️
 6. Iar nu cele din urmă, ingredientul meu secret pentru un start-up activ: Bunătatea. A fi amabila și a înțelege nevoile partenerei mele de afaceri a fost un factor esențial. Am fost întotdeauna transparente cu privire la constrângerile și prioritățile noastre, ceea ce ne-a ajutat să trecem peste provocări și să ne păstrăm obiectivele în ordine. La un moment dat, întreaga familie a partenerei mele a fost bolnavă timp de o săptămână și a trebuit să ne reorganizăm prioritățile! Stiu că sănătatea este mai importanta decât orice, așa că am făcut tot posibilul să fiu acolo pentru ea și să o ajut, indiferent de afacere. Așa este viața! Ia fiecare zi pe rand, și bucura-te de ea că atare.

Conducerea unei afaceri în creștere nu este niciodată ușoara, iar faptul că a mea continuă să funcționeze, mă face extrem de mândră, Încearcă și tu! Da, există momente când mă simt copleșită și mă întreb dacă depun suficient effort pentru familie și pentru afacere. Dar îmi amintesc mereu că fac tot ce îmi sta în putință, și asta contează cel mai mult!

Descopera în acest articol cum mediul înconjurător este în centrul deciziilor noastre la Libréa și că nu există niciun compromis între bunăstare și zero deșeuri!

Te invit să împărtășești în comentarii sfaturile tale și momentele unde întâmpini încă dificultăți! Așa ne putem ajuta una pe cealaltă!

A fi o mamă antreprenoare nu este ușor, dar este o călătorie care merită făcută.

#Libréagurl

Anouk

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

 • Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară în timpul menstruației

  Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară ...

  Ești in vacanta la mareșiți-a venit menstruația? Nu te panica! Ia în considerare recomandările noastre, iar menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin. Descoperă noul costum de baie...

  Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară ...

  Ești in vacanta la mareșiți-a venit menstruația? Nu te panica! Ia în considerare recomandările noastre, iar menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin. Descoperă noul costum de baie...

 • Înapoi la Școală cu Libréa

  Înapoi la Școală cu Libréa

  Un Ghid Eco-friendly și Sănătos pentru Mame de Fete Tinere. Reîntoarcerea la școală aduce cu ea noi începuturi. Pentru fetele care sunt în pragul pubertății, este mai mult decât manuale și...

  Înapoi la Școală cu Libréa

  Un Ghid Eco-friendly și Sănătos pentru Mame de Fete Tinere. Reîntoarcerea la școală aduce cu ea noi începuturi. Pentru fetele care sunt în pragul pubertății, este mai mult decât manuale și...

 • Profită de zilele la menstruație cu chiloții Libréa

  Profită de zilele la menstruație cu chiloții Li...

  Fie că este ziua nunții tale sau o întâlnire importantă, menstruația pare sa aibă întotdeauna un timing impecabil 🙄

  Profită de zilele la menstruație cu chiloții Li...

  Fie că este ziua nunții tale sau o întâlnire importantă, menstruația pare sa aibă întotdeauna un timing impecabil 🙄

1 din 3