Lenjeria menstruală și sănătatea ta
Share
Lenjeria menstruală, cel mai bun prieten al sănătății tale
Majoritatea dintre noi suntem foarte sensibile când vine vorba de zona intimă. Uneori, deși avem foarte mare grijă cu suprafețele nedezinfectate din băile străine, se întâmplă să contactăm bacterii ce ne provoacă infecții, deși noi am fost precaute de fiecare dată. Igiena corespunzătoare, dar și protecția în timpul actelor sexuale ne aduc un plus de siguranță că nu vom avea probleme grave de sănătate. Totuși, mai sunt câteva riscuri pe care, poate din obișnuință, nu le luăm în calcul. Astăzi vom vorbi despre riscurile pe care absorbantele și tampoanele le aduc asupra sănătății noastre intime și de ce lenjeria menstruală te-ar putea scăpa de orice grijă, atât pe plan fizic, cât și mental.
Absorbantele irită și pot provoca candidoză
Infecția vaginală cu bacteria Candida afectează 3 din 4 femei, iar majoritatea experimentează mai mult de două episoade de candidoză pe durata vieții. Deși este o infecție comună, este una dintre cele mai neplăcute infecții ușoare pe care femeile le experimentează. Simptomele pe care le prezintă candidoza pornesc de la mâncărime și iritație la nivelul vaginului și a vulvei, acompaniat de o senzație de arsură, cu precădere la contactul sexual sau în timpul urinării. De asemenea, candidoza provoacă înroșirea și umflarea vulvei, dureri vaginale și leucoree (scurgere groasă, albicioasă, fără miros). Cauzele de apariție ale candidozei sunt antibioticele care afectează pH-ul vaginului, diabetul, estrogenul crescut, sistemul imunitar scăzut și, nu în ultimul rând, absorbantele și tampoanele intravaginale.
Pe de o parte, tampoanele se usucă și slăbesc peretele vaginal. Pe de altă parte, contactul dintre tampon și vagin creează mici traume potrivite pentru dezvoltarea micozelor. Absorbantele de unică folosință nepermeabile la aer cresc temperatura și riscul de bacterii. În cazul unei infecții vaginale recente sau actuale, poate merita să permiteți o pauză cu Libréa ;-)
Tampoanele intravaginale pot provoca TTS (Sindromul de șoc toxic)
Probabil că ai mai auzit despre acest sindrom și poate ai crezut întotdeauna că este un mit. Ei bine, noi suntem aici să-ți spunem că, din nefericire, este cât se poate de adevărat. Din păcate, nu există nicio analiză și niciun test clinic care ar putea identifica dacă suferi de sindromul de șoc toxic, așadar, va trebui să fii mereu atentă la ceea ce-ți spune organismul în perioada în care porți tampoane la menstruație. Cele mai comune simptome pe care femeile le experimentează sunt: febră mare peste 39°C, amețeală, dureri de cap, arsuri pe tot corpul, stare de vomă, diaree, dureri de mușchi, vagin roșu aprins și dezorientare. Dacă folosești un tampon și observi aceste simptome, consulta imediat un doctor, căci TTS este o infecție cu mare potențial letal, dacă nu este tratată la timp.
Scapă de griji și spune NU riscurilor asupra sănătății tale
Purtarea absorbantelor devine din ce în ce mai nocivă atât pentru noi, femeile, cât și pentru mediu înconjurător, din cauza cantităților mari de plastic și substanțe chimice pe care le conțin fără a fi ușor reciclabile. Deși nu există încă o transparență totală în lista ingredientelor de pe tampoane și tampoane aflate în prezent pe piață, studiile publice arată că acestea pot conține compuși organici volatili (COV) (clorură de metilen, toluen și xilen) și ftalați (DBP, DEHP, DEP și BBP), perturbator endocrin... În timp ce sunteți în contact direct cu părțile intime pentru o perioadă îndelungată, există probabilitatea ca o porțiune să poată fi absorbită de corpul dumneavoastră.
De câte ori nu ți s-a întâmplat ca aripioarele absorbantului să te jeneze toată ziua și să nu poți să faci nimic în această privință? Știm. Și noi am pățit același lucru.
Lenjeria menstruală este cea mai sănătoasă alternativă de protecție pentru menstruație. Realizată din fibre naturale de bambus și țesături certificate OEKO-TEX, lenjeria intima menstruala Librea te ajută să stai fără griji înainte de începerea ciclului, în timpul ciclului, dar și după terminarea perioadei menstruale, când încă mai ai scurgeri vaginale. În afară de beneficiile pentru sănătatea ta, lenjeria intimă este prietenoasă cu mediul înconjurător, reducând poluarea cauzată de deșeurile provenite din absorbantele și tampoanele aruncate la gunoi.
Scapă de griji și bucură-te de libertatea pe care o meriți!
Până data viitoare, cu drag,
Echipa Libréa
#Libréagurl
Surse:
[1] http://www.nhs.uk/Conditions/Toxic-shock-syndrome/Pages/Introduction.aspx
[2 & 3] http://www.toxicshock.com/tssfacts/
[4] http://www.news-medical.net/health/Toxic-Shock-Syndrome-Incidence.aspx
[5] http://www.humanillnesses.com/original/T-Ty/Toxic-Shock-Syndrome.html
[6] https://www.masanteintime.com/serviettes-tampons-et-mycoses-vaginales/
[7] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0890623818302259?via%3Dihub