Ce chiloți menstruali să alegi?

Ce chiloți menstruali să alegi?

Ești familiară cu tampoanele inconfortabile și absorbantele care îți irită zona intimă – deci, ești aici deoarece vrei să găsești o soluție mult mai bună, mai confortabilă și mai sustenabilă pentru a te proteja la menstruație, nu-i așa?

Îți înțelegem frustrarea, știm cum te simți și vrem să te ajutăm să găsești o pereche de chiloți menstruali potriviți pentru tine și nevoile tale.

În acest articol îți vom dezvălui la ce anume trebuie să fii atentă când îți cumperi absorbante reutilizabile și lenjerie menstruală reutilizabilă. Să începem!

Fii atentă la calitatea materialelor (și, mai ales, la certificări)

Pe primul loc în clasamentul celor mai importante criterii ale unei perechi de chiloți menstruali calitative, se află calitatea materialelor. Iar aici avem un întreg arsenal de informații.

Lenjeria intimă menstruală ar trebui să aibă cel puțin 2 straturi: stratul absorbant care păstrează cantitatea de sânge, și stratul exterior, care nu lasă lichidul să păteze hainele. Un element la ce ar trebui neapărat să te uiți este dacă materialele folosite au certificarea OEKO-TEX Standard 100.

Chiloții menstruali Libréa sunt realizați doar din materiale certificate OEKO-TEX, care provin, la rândul lor, din fabrici certificate. Aruncă aici un ochi pentru a descoperi mai multe detalii despre aceștia, avem informații discutate pe larg. :)

Fii atentă la calitatea materialelor | LibréaChiloții menstruali din bambus sunt foarte elastici și oferă un nivel ridicat de confort.

În procesul de certificare a standardelor de absorbție, Libréa a realizat 37 de teste de absorbție, pe 27 de prototipuri, cu 20 de țesături diferite. În acest mod putem spune cu certitudine că lenjeria intimă menstruală are o putere mare de absorbție, de 25 ml (iar la un ciclu întreg pierzi aproximativ 50-80 ml, în 5 zile). Ca să-ți faci o idee și mai clară, în medie pierzi 13 ml de lichid pe zi. Avem și un video despre asta:

În plus, ne mândrim cu faptul că Libréa este prima lenjerie intimă pentru menstruație fabricată în România.

Ai avut vreodată curiozitatea de a verifica unde sunt produși chiloții tăi?

Noi îți oferim 4 motive pentru care ar trebui să iei în considerare achiziționarea produselor realizate local:

  1. Nu toți producătorii sunt transparenți din acest punct de vedere, iar această informație este esențială pentru verificarea calității. În zilele noastre poți găsi lenjerie intimă la prețuri foarte mici, produse în Asia în condiții îndoielnice și cu materiale nu atât de sigure. Iată o informație mai puțin cunoscută: dacă vezi pe etichetă „Made in PRC”, acest lucru înseamnă tot China, în cazul în care credeai că nu. Producția locală asigură condiții mai bune de lucru, mai multă transparență și un control mai bun al producției.
  2. Susții economia locală. Prin achiziționarea produselor noastre, realizate local, stimulezi economia locală, dar și inițiativa noastră. Suntem 2 femei din Franța care-și doresc să promoveze România așa cum merită deoarece iubim această țară. Creăm locuri de muncă locale și ne-am luat un angajament social, promovând 2 ONG-uri: Iele sânziene NGO și PE STOP a Irinei Vasilescu
  3. Deși eticheta cu „Fabricat în România” nu este atât de populară, noi, cele de la Libréa, credem că producția locală și hainele croite pentru fiecare persoană în parte îmbunătățesc relația cu fiecare client. Credem cu tărie că acesta este viitorul. Și suntem incredibil de mândre să fim parte din acest proces.
  4. Comunicarea se realizează mult mai ușor și mai rapid. Producând local, suntem mereu alături de tine în cazul în care vrei să schimbi produsul, ai nevoie de ajutor sau vrei să-ți răspundem la întrebările pe care le ai legate de chiloții menstruali. :)

Susții economia locală | LibréaEste un chiloțel menstrual angajat de 2 ONG-uri: Iele-sanziene și Pe Stop.

Prețul chiloților menstruali trebuie să fie accesibil tuturor

Un alt criteriu important este prețul chiloților menstruali.

Fie că vrei să cauți chiloți menstruali "farmaciatei" sau de la alte branduri, vei observa că prețul unei perechi variază între 80 și 160 de Lei.

La noi pe site vei putea găsi cei mai populari chiloți menstruali la mai puțin de 100 de Lei, făcându-i accesibili pentru majoritatea persoanelor. :)

Care este impactul chiloților menstruali asupra mediului?

Al treilea criteriu din listă face referire la mediu. Fii pe fază, urmează câteva informații pe care, probabil, nu le știai.

Înainte de toate, vrem să menționăm că toate produsele menstruale au avantajele și dezavantajele lor și niciun produs nu este perfect, dar unele sunt mai puțin dăunătoare decât altele.

Tampoanele și absorbantele au un impact major asupra mediului deoarece sunt făcute din plastic (un adevărat inamic al naturii). Tampoanele vin învelite într-un ambalaj din plastic, cu fire din plastic care atârnă la capăt, iar multe dintre ele au si un strat subțire de plastic în partea absorbantă. Iar după ce sunt folosite, tampoanele și absorbantele ajung în gropile de gunoi înainte de a se descompune în microplastice, care poluează oceanele, râurile, plajele și ne contaminează aprovizionarea cu apă.

International Coastal Cleanup de la Ocean Conservancy a colectat aproape 18.000 de tampoane și aplicatoare uzate de pe plajele din întreaga lume într-o singură zi în 2004, iar de atunci cantitatea de deșeuri de produse de perioadă a crescut probabil odată cu populația lumii.

Oh, cred că te-ai întristat la citirea acestor informații…

Dar stai, cred că ți-ai dat seama care ar fi o soluție mai prietenoasă cu mediul. Chiloții menstruali. :)

Care este impactul chiloților menstruali asupra mediului? | LibréaValentina poartă un chiloțel menstrual de mărimea L, care este ecologic.

Chiloții menstruali și tampoanele reutilizabile sunt muuult mai prietenoase cu mediul. Am scris deja un articol pe acest subiect, aruncă un ochi și aici.

Toți chiloții menstruali Libréa sunt produși în România, iar toate materialele vin din Europa (mai exact, din Turcia). Unul dintre avantajele majore ale produselor realizate local este că tind să fie mai ecologice din următoarele motive:

 • Nu există transport peste oceane
 • Mai puține emisii de CO2 în atmosferă și ecosisteme acvatice
 • Livrările se realizează rapid către clienți (timpul de livrare ale produselor Libréa este mai mic de 48 de ore). Și, da, fără avioane sau alte soluții nebunești. :)
 • Consum mai redus de resurse.

În plus, noi livrăm produsele Libréa cu bicicleta în București, atunci când este posibil și vremea ne permite. :)

Chiloți confortabili, dar care să arate și bine

Ok, ok, chiloții menstruali sunt de calitate, sunt prietenoși cu mediul, iar prețul lor este unul accesibil, dar… arată bine?

La Libréa ai libertatea să alegi dintre modelele simple, negre, modelele cu dantelă sau cele cu dungi.

Desigur, nu e realist să ne gândim la chiloții menstruali ca la o lenjerie diafană, aceștia având designul aferent unor boxeri. Protecția în timpul menstruației vine cu acest cost, însă, chiloții Libréa nu se vor observa prin haine datorită tehnologiei SEAMLESS. :)

Nu uita de recenziile clienților

Iar la final, recenziile clienților sunt adevărata oglindă a calității oricărui produs sau serviciu. :)

Libréa are o notă de 4,9 din 5 pe Google (chiloți menstruali păreri). Așa că, înainte să cumperi orice pereche de la noi, nu uita să arunci un ochi și la ce au avut de spus persoanele care i-au încercat deja. 

#Libréagurl

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

 • Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară în timpul menstruației

  Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară ...

  Ești in vacanta la mareșiți-a venit menstruația? Nu te panica! Ia în considerare recomandările noastre, iar menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin. Descoperă noul costum de baie...

  Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară ...

  Ești in vacanta la mareșiți-a venit menstruația? Nu te panica! Ia în considerare recomandările noastre, iar menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin. Descoperă noul costum de baie...

 • Înapoi la Școală cu Libréa

  Înapoi la Școală cu Libréa

  Un Ghid Eco-friendly și Sănătos pentru Mame de Fete Tinere. Reîntoarcerea la școală aduce cu ea noi începuturi. Pentru fetele care sunt în pragul pubertății, este mai mult decât manuale și...

  Înapoi la Școală cu Libréa

  Un Ghid Eco-friendly și Sănătos pentru Mame de Fete Tinere. Reîntoarcerea la școală aduce cu ea noi începuturi. Pentru fetele care sunt în pragul pubertății, este mai mult decât manuale și...

 • Profită de zilele la menstruație cu chiloții Libréa

  Profită de zilele la menstruație cu chiloții Li...

  Fie că este ziua nunții tale sau o întâlnire importantă, menstruația pare sa aibă întotdeauna un timing impecabil 🙄

  Profită de zilele la menstruație cu chiloții Li...

  Fie că este ziua nunții tale sau o întâlnire importantă, menstruația pare sa aibă întotdeauna un timing impecabil 🙄

1 din 3