4 motive care te vor convinge să treci la chiloți menstruali

4 motive care te vor convinge să treci la chiloți menstruali

Trecerea de la clasicele tampoane și absorbante la chiloții menstruali îți aduce numeroase avantaje: sustenabilitate, sănătate, economii și libertate. Citește în continuare și descoperă-le pe fiecare-n parte!

Lenjeria intimă menstruală este sustenabilă

Uite un adevăr pur : chiloții menstruali sunt o alternativă eco-friendly ideală pentru tampoane și absorbante. Hai să-ți explicăm de ce.

  • Sunt 13 cicluri / an.
  • 28 de zile durata medie a unuia.
  • 494 de cicluri în timpul vieții.
  • Adică 2.470 de zile de menstruație de-a lungul vieții. Pe scurt, 7 ani.

Pe durata menstruației, în fiecare lună folosim 25 de absorbante, ajungând la 12.350 de absorbante în total pe care le aruncăm pe parcursul vieții. Îți imaginezi ce fericit ar fi Pământul dacă am putea să eliminăm (sau cel puțin să scădem) numărul acestora?

Dacă îți iei câteva perechi de chiloți menstruali, poți să-ți iei „Adio!” de la tampoane și absorbante. Porți o pereche, o speli, iei alta până se usucă prima, și tot așa până la terminarea zilelor de menstruație. Cât de simplu, nu-i așa?

Lenjeria intimă menstruală este sustenabilă | LibréaAlina poartă chiloții menstruali clasici în mărimea XL.

Chiloții menstruali nu au substanțe chimice dăunătoare sănătății

Absorbantele intime pot fi un posibil pericol pentru sănătatea ta.

Ținem să menționăm că nu vrem să te facem să te simți vinovată, dar meriți să știi câteva lucruri despre aceste produse, pe care, cel mai probabil, le folosești de la lună la lună.

Te-ai uitat vreodată pe ambalajul absorbantelor să vezi ce materiale conțin? Dacă da, cel mai posibil ai descoperit că nu găsești această informație. Absorbantele sunt considerate echipament medical, iar producătorii nu sunt obligați să scrie din ce sunt făcute.

„Ei, hai, sunt doar 4-5 zile pe lună, nu e așa grav.”- te-ai putea gândi. Însă, așa cum ți-am explicat și mai sus, sunt 7 ani de menstruație pe tot parcursul vieții, zile în care pielea și vaginul tău puternic vascularizat și foarte permeabil intră în contact cu niște substanțe chimice periculoase. Vorbim despre raion, o fibră artificială pe bază de celuloză, poliester, polietilenă, adezivi, latex, polipropilenă, substanțe care, odată introduse în corp, pot produce:

  • dezechilibre hormonale
  • cancer
  • șoc toxic
  • malformații ale fătului
  • infertilitate.

Iar fibrele din tampoanele interne rămân de multe ori prinse de mucoasă după ce-l îndepărtăm.

Partea bună este că există chiloții menstruali Libréa.

Datorită materialelor pe care le folosim pentru crearea lor, ești în siguranță și departe de orice risc de a dezvolta sindromul șocului toxic sau alte probleme de sănătate. Materialul nostru este certificat OEKO-TEX Standard 100, o certificare internațională care atestă non-toxicitatea materialelor atât pentru noi, cât și pentru planetă. Fibrele naturale sunt antibacteriene și te feresc de infecții nedorite, chiar dacă îi porți mai multe ore în șir.

Nu-i așa că sunt minunați?

Chiloții menstruali nu au substanțe chimice dăunătoare sănătății | LibréaColecția noastră completă vă permite să vă trăiți menstruația în liniște.  

Chiloții menstruali sunt economici

Iar pentru a-ți demonstra asta avem nevoie de puțină matematică. Însă nu te descuraja, noi facem toate calculele, iar la final, tot tu câștigi.

În medie, un pachet de 10 absorbante de zi costă 12 lei, iar un pachet de 12 absorbante de noapte costă 15 lei. De regulă, pentru 5 zile de menstruație vom avea nevoie de 20 de absorbante de zi și 5 absorbante de noapte. Iar dacă avem 500 de cicluri în timpul vieții, asta înseamnă că vom cheltui în jur de 8100 de lei pentru absorbantele de zi și 3300 de lei pentru absorbantele de noapte.

Ceea ce înseamnă că vei ajunge să cheltuiești aproximativ 11500 lei în întreaga viață pe absorbante.

Cam mult…

Însă, hai să aruncăm o privire și la prețul chiloților menstruali Libréa. Din punct de vedere al costului, cu banii pe care i-ai da de-a lungul unui an întreg pe tampoane și absorbante, ți-ai putea cumpăra 3 perechi de chiloți menstruali Libréa. Și cum tampoanele ajung direct în coșul de gunoi după utilizare, la finalul anului nu mai ai niciunul și iar trebuie să-ți achiziționezi altele…deci…alți bani cheltuiți.

Însă, dacă ți-ai cumpărat 3 perechi de chiloți menstruali Libréa cu banii pe care i-ai da pe tampoane 1 an, aceștia pot fi folosiți fără probleme 3 ani. Ceea ce înseamnă că 2 ani ești scutită de orice cheltuială pentru consumabile menstruale.

Să fie și mai simplu: 2 ani fără să dai 1 leu pe tampoane și absorbante. Știi ce înseamnă asta? Că vei putea economisii de-a lungul vieții aproximativ 5.800 lei.

Sună bine? ☺

Menstruația, cheia către iubirea de sine, libertate, putere și încredere

Libréa a luat naștere din dorința de a revoluționa modul în care femeile se îngrijesc de igiena lor intimă la menstruație.

De-a lungul timpului, consumabilele menstruale s-au schimbat, căpătând diverse forme și venind cu diferite beneficii. Însă, evoluția acestora nu se oprește la tampoane, absorbante și cupe menstruale.

„Noi încurajăm femeile și noile generații. Le oferim o alternativă pentru tradiționalele consumabile menstruale, alternativă care are menirea de a le face pe femei să se simtă bine în pielea lor, confortabile și, mai ales, libere, în cel mai sănătos și sustenabil mod.”

Chiloții menstruali - este marea noastră inovație, fiind și prima lenjerie intimă pentru menstruație fabricată în România. Folosim doar materiale de cea mai bună calitate: fibre de bambus, fibre naturale de bumbac și microfibre, astfel încât să te simți cel mai bine în pielea ta la menstruație.

„De obicei, nu ne simțim bine în pielea noastră la menstruație. În română există chiar și o expresie pe care o folosim des pentru a exprima că suntem la ciclu – „pe stop”- însemnând că literalmente ne stopăm să gestionăm cât mai bine situația. Și nu trebuie să fie așa.” 

Menstruația, cheia către iubirea de sine, libertate, putere și încredere | LibréaElena poartă chiloții menstruali clasici în mărimea M.

Nu ești „pe stop”. Ești o femeie care se poate simți liberă de griji, care se bucură de fiecare zi și pentru care menstruația este un prieten, nu un dușman.Ești frumoasă. Ești plină de viață. Și confortabilă în propria piele.

„O clientă de-a noastră, după ce a încercat chiloții menstruali, ne-a spus că poate schimba această parte a vieții ei- obiceiurile pe care le-a învățat de la mama ei- și că are încredere în capacitățile ei de a schimba aproape tot ce-și dorește.”

#Libréagurl 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

  • Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară în timpul menstruației

    Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară ...

    Ești in vacanta la mareșiți-a venit menstruația? Nu te panica! Ia în considerare recomandările noastre, iar menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin. Descoperă noul costum de baie...

    Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară ...

    Ești in vacanta la mareșiți-a venit menstruația? Nu te panica! Ia în considerare recomandările noastre, iar menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin. Descoperă noul costum de baie...

  • Înapoi la Școală cu Libréa

    Înapoi la Școală cu Libréa

    Un Ghid Eco-friendly și Sănătos pentru Mame de Fete Tinere. Reîntoarcerea la școală aduce cu ea noi începuturi. Pentru fetele care sunt în pragul pubertății, este mai mult decât manuale și...

    Înapoi la Școală cu Libréa

    Un Ghid Eco-friendly și Sănătos pentru Mame de Fete Tinere. Reîntoarcerea la școală aduce cu ea noi începuturi. Pentru fetele care sunt în pragul pubertății, este mai mult decât manuale și...

  • Profită de zilele la menstruație cu chiloții Libréa

    Profită de zilele la menstruație cu chiloții Li...

    Fie că este ziua nunții tale sau o întâlnire importantă, menstruația pare sa aibă întotdeauna un timing impecabil 🙄

    Profită de zilele la menstruație cu chiloții Li...

    Fie că este ziua nunții tale sau o întâlnire importantă, menstruația pare sa aibă întotdeauna un timing impecabil 🙄

1 din 3