Cum să ameliorezi simptomele sindromului premenstrual
Share
Dacă ai ajuns aici, cel mai probabil vrei să știi cum să gestionezi sindromul premenstrual. Încă de la început trebuie să știi că majoritatea persoanelor care experimentează sindromul premenstrual au anumite simptome ale menstruației, dar asta nu înseamnă că toate au menstruație cu SPM clinic (deci, se poate ameliora de acasă). :)
Ideea de bază este să știi ce soluții funcționează pentru tine. Iar pentru a le cunoaște, trebuie mai întâi să știi ce „arme” ai la dispoziție. Și tocmai de aceea am scris acest articol, pentru a te ajuta să știi cum să faci față mai ușor tuturor acelor simptome ale sindromului premenstrual pe care le ai.
Ai grijă la alimentație:
Poți reduce semnificativ simptomele PMS. În unele cazuri poți să gestionezi sau să reduci simptomele înainte de menstruație făcând schimbări în alimentație.
Încearcă aceste sfaturi:
Mănâncă porții mai mici, dar mai frecvente
Astfel încât să reduci balonarea și senzația de saturație. Acest lucru va menține glicemia stabilă pe parcursul zilei și poate duce la ameliorarea acelor simptome ale ciclului menstrual pe care le resimți.
Consumă mai puțină sare
Poți reduce balonarea și retenția de lichide. Dacă balonarea, mâinile și picioarele umflate sau sânii sensibili fac parte din categoria de semne înainte de menstruație pe care le experimentezi, redu cantitatea de sare.
Alege să mănânci alimente bogate în carbohidrați complecși, cum ar fi fructele, legumele (în special cele cu frunze verzi), cerealele integrale, precum și grăsimi sănătoase (omega-3 și omega-6).
„De ce e asta important?”- ne poți întreba.
Pentru că oscilațiile mari ale nivelului de insulină sunt o cauză comună a poftelor intense și a stărilor de proastă dispoziție. Carbohidrații complecși sunt nutrienți importanți, care intră încet în fluxul sanguin, ajutând la reducerea acestor pofte și la echilibrarea dispoziției.
Mănâncă alimente bogate în calciu sau dacă nu tolerezi produsele lactate, ia un supliment zilnic de calciu.
Evită cât poți cofeina și alcoolul.
Dacă te bazezi pe cafea dimineața pentru a te trezi și pe un pahar de vin seara pentru a te ajuta să te relaxezi, află că aceste acțiuni pot afecta sindromul premenstrual. Atât cofeina, cât și alcoolul îți pot perturba somnul.
După cum observi, nu trebuie să faci modificări imense în alimentație, dacă încerci să eviți (pe cât poți) alimentele procesate și grăsimile saturate. :)
Nu vă face să vă doriți să vă gătiți o masă bună?
„Pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi” (mai ales înainte de menstruație)
Cercetările sugerează că exercițiile aerobice pot ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual (cum ar fi oboseala și stările depresive). Nu te gândi la exerciții complicate. Orice-ți poate stimula ritmul cardiac este considerat exercițiu aerobic.
Sportul te ajută la îmbunătățirea stării de spirit prin stimularea unor substanțe chimice importante din creier, numite endorfine. De asemenea, endorfinele pot să ajute și la reducerea disconfortului pe care îl resimți (aka durerile înainte de ciclu).
Uite câteva idei de activități fizice pe care le poți face:
- Mersul în pas vioi
- Jogging
- Ciclism
- Înot (apropo, poți să înoți cu slipul menstrual librea)
- Yoga
Și dacă tot suntem la capitolul „sport”, vrem să-ți oferim și 2-3 sfaturi:
- Nu exagera și nu alege exerciții care te epuizează.
- Transformă exercițiile fizice într-o activitate constantă, nu doar pentru atunci când ai cele mai grave simptome ale sindromului premenstrual. (30 de minute pe zi este ideal).
- Nu uita să bei și multă apă!
Continuă-ți activitățile sportive în timpul menstruației cu chiloții noștri menstruali.
Redu stresul
Studiile arată că resimțirea stresului în săptămânile care preced ciclul menstrual poate crește riscul de a te confrunta cu simptome severe al sindromului premenstrual.
Pentru a reduce stresul, încearcă aceste idei:
-
Dormi suficient de mult.
Dacă în mod normal ai nevoie de 7 ore de somn în fiecare noapte, încearcă să dormi 8 ore acum. Când ești obosită este mai dificil să te concentrezi și poți deveni mai ușor agitată.
-
Fă exerciții de relaxare musculară sau exerciții de respirație profundă
Pentru a-ți reduce durerile de cap, anxietatea și insomnia. Încearcă să faci yoga sau du-te la masaj pentru a te relaxa. Meditează.
Bineînțeles, s-ar putea ca simptomele să nu dispară complet, dar tehnicile de minimizare a stresului ar putea face ca simptomele să fie mai ușor de gestionat.
Magneziul poate fi de mare ajutor în combaterea simptomelor sindromului premenstrual
Știai că magneziul are o mulțime de beneficii pentru sănătatea menstruală?
Iată care sunt acestea:
-
Magneziul poate reduce stresul
Magneziul calmează sistemul nervos prin normalizarea acțiunilor diferiților hormoni (în principal progesteron).
Rezultatul? Mai puțină anxietate, mai puține bufeuri înainte de menstruație și o mai bună capacitate de a face față stresului.
-
Magneziul ajută la prevenirea durerilor menstruale
Administrat zilnic, magneziul poate preveni crampele musculare prin relaxarea musculaturii a uterului și prin reducerea prostaglandinelor care provoacă durerile menstruale.
-
Magneziul favorizează eliminarea sănătoasă a estrogenilor
Acest lucru se realizează prin susținerea enzimei COMT (catecol-o-metiltransferaza) din ficat, magneziul favorizând excreția sănătoasă a estrogenilor.
Da, știm, magneziul este minunat, dar câte dintre noi îl iau? Un mod de a descoperi dacă ai deficit de magneziu este să încerci să iei un supliment și să vezi cum te simți. Cu excepția cazului în care ai o boală cronică de rinichi, administrarea magneziului este sigură.
Însă, noi îți recomandăm să discuți cu mediul tău de familie înainte de a lua orice supliment alimentar.
Iar la final, un sfat la fel de important ca cele de până acum…
Să mănânci bine în timpul menstruației te va liniști
Discută deschis cu partenerul/a și fii îngăduitoare cu tine
Comunicarea deschisă și înțelegerea pot ajuta la minimizarea dificultăților pe care le presupune sindromul premenstrual (PMS). Simptome precum anxietatea și iritabilitatea sunt cele mai intense și mai răspândite semne ale sindromului premenstrual, iar aceste sentimente te pot face să te izolezi de familie și partener.
Însă, studiile arată că partenerul de viață (indiferent de sex) poate avea o influență pozitivă semnificativă asupra ta, iar efectele sindromului premenstrual asupra relației pot fi gestionate.
Iată ce ai putea pune în aplicare:
- Transmite-i partenerului tău că schimbările de dispoziție sunt rezultatul sindromului premenstrual. Și că vor trece. Cere-i partenerului tău sprijin emoțional și fizic atunci când ai nevoie.
- Iar un sfat pentru partener este: dă dovadă de răbdare și acceptare în această perioadă. :) Roagă-ți partenerul să te sprijine în mod practic mai mult (cum ar fi la efectuarea treburilor casnice, grija față de copii, etc.)
- Ajută-ți partenerul să înțeleagă prin ce treci, experiențele pe care le trăiești, gândurile, senzațiile și emoțiile atunci când ai sindromul premenstrual. Te poți folosi de articolele de pe internet pentru o explicație mai științifică.
- Răspunsul partenerului la PMS are un impact semnificativ asupra modului în care o persoană trăiește schimbarea premenstruală. Însă, așa cum îți înveți partenerul să accepte și să înțeleagă prin tot ceea ce treci, la fel trebuie să faci și cu tine.
Iar pentru asta, ți-am pregătit câteva sfaturi:
- Amintește-ți că faci tot ce-ți ține în puteri. Și e suficient. Unii factori sunt sub controlul tău, cum ar fi alimentația, controlul stresului și odihna adecvată, iar alții nu.
- Acceptă că vor exista suișuri și coborâșuri și amintește-ți în zilele proaste că vor veni cu siguranță și zile mai bune.
- Nu lua în serios toate gândurile pe care le ai cu o săptămână sau 2 înainte de menstruație.
- Nu judeca modul în care gestionezi PMS. Poate nu vei face sport în fiecare zi, sau poate vei mânca mai multe dulciuri decât de obicei în alta. Și vrem să-ți spunem că e în regulă. Cu toate facem asta.
Desigur, e o reacție de înțeles atunci când energia este scăzută și nu te simți tu însăți. Dar cei dragi, care te susțin sunt de neprețuit. Lasă-i să te aline cu o vorbă bună, ieși la o plimbare și petrece timp de calitate cu ei.
#Libréagurl