Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară în timpul menstruației

Cele mai bune sfaturi pentru a profita de vară în timpul menstruației

Ah, cine nu iubește vara… Vreme plăcută, zile mai lungi, bronz, vacanțe...

Însă, pe cât de plăcută este căldura și vacanța la mare, pe atât de neplăcută poate fi apariția menstruației în acest context. Asta doar dacă nu aplici sfaturile noastre pentru a avea o menstruație curată și sigură în timpul verii.

Nu, nu trebuie să cauți o soluție de amânare a ciclului menstrual. Lasă natura să-și facă treaba și iubește-ți corpul pentru modul în care funcționează. Iar dacă vei lua în considerare recomandările noastre, menstruația în timpul verii nu va mai părea un chin.

Pregătește-te pentru venirea menstruației înainte să pleci în vacanță

Înainte să pui mâna pe tampoane, absorbante sau cupe menstruale, gândește-te dacă vei avea acces la o baie curată pe parcursul călătoriei. Vei avea intimitatea pe care ți-o dorești pentru a te putea îngriji așa cum ai nevoie?

Dacă răspunsul este: „Nu sunt sigură…”, ai putea lua în considerare o variantă sustenabilă și mega confortabilă: chiloții menstruali Librea.

Chiloții menstruali sau lenjeria intimă menstruală prezintă o igienă sigură. Lenjeria menstruala reutilizabilă Libréa îți oferă protecție maximă, fără miros sau senzație de umiditate. Astfel, poți împacheta câteva perechi de chiloți menstruali în bagaj, te poți schimba oriunde în câteva secunde și scapi de grija tampoanelor și a absorbantelor.

Pregătește-te pentru venirea menstruației înainte să pleci în vaca | LibréaMergeți în vacanță liniștiți cu colecția noastră specială de sărbători. 

Cu toate acestea, decizia de a folosi ce-ți dorești este în totalitate a ta. 😊

Odată ce te-ai hotărât ce articole de igienă menstruală vei lua cu tine în rucsac, îți poți face o „trusă de plecare”, adică o geanta de voiaj în care se transportă produsele menstruale și o geantă pentru deșeuri, în care se transportă articolele folosite.

Apoi, mai adaugă și următoarele:

  • Dezinfectant de mâini (sticlă mică)
  • Șervețele umede sau hârtie igienică scoasă din rola de carton (pentru a ocupa mai puțin spațiu)
  • Săpun biodegradabil (cantitate mică pentru spălarea mâinilor și a lenjeriei de corp).

 Mi-a venit menstruația la mare! Ce fac?

  1. Nu te panica, vacanța ta nu s-a ruinat.
  2. Împacă-te cu ideea că s-ar putea să apară câteva dureri abdominale, dureri de cap și alte simptome specifice menstruației.
  3. Fă o baie în mare. „Dar nu pot să intru în apă atunci când am ciclu!”- ne-ai putea spune.

Ei bine, poți!

Soluția magică esteeeee... costumul de baie menstrual !

Este sigur, chic, perfect pentru zilele cu un flux menstrual mai slab (la începutul și finalul menstruației) și poate fi purtat și în zilele cu flux abundent, ca o protecție suplimentară la protecția internă (cum ar fi cupă menstruală sau tampon organic).

Și ce e mai plăcut decât să te simți confortabil și în siguranță atunci când ai menstruație? – Să fii la mare. Dublu câștig. 😊

Mi-a venit menstruația la mare! Ce fac? | Libréa Maria își poartă chiloții Libréa medium flux pe plajă, ea face M

 Există în rândul româncelor un mit conform căruia nu este indicat să înoți sau să intri în apă atunci când ești la menstruație. Însă, e mai mult decât în regulă dacă faci asta! Te poate ajuta să reduci crampele și senzația de balonare. Este sigur să înoți în timpul menstruației și nu crește riscul de infecție. Iar dacă porți un tampon în timp ce înoți, asigură-te că-l schimbi după ce ieși din apă.

Apoi, mai sunt câteva „secrete” care te pot face să te bucuri din plin de vară, chiar și la menstruație. Uite care sunt acestea:

1. Hidratează-te! Hidratează-te! Hidratează-te!

Ei bine, este foarte important ca în timpul menstruației să ții la distanță stomacul balonat, care îți poate afecta sistemul digestiv și poate provoca crampe excesive, gaze sau constipație. Pentru a învinge balonarea, bea cel puțin 9 -10 pahare de lichid zilnic.

Dacă ai la îndemână, bea apă de cocos. Aceasta nu numai că are un gust minunat, dar este și super prietenoasă cu menstruația. În plus, apa de nucă de cocos este hidratantă și plină de electroliți care atenuează durerile chinuitoare și îți crește imunitatea.

2. Pregătește-ți câteva medicamente

Folosite cu moderație și (mai ales, dar mai ales!) conform recomandărilor medicului tău, unele medicamente îți pot ameliora durerile și simptomele menstruale.

Iată ce ai putea lua cu tine:

  • Antiacide pentru balonare
  • Un analgezic pentru crampe, în funcție de ceea ce funcționează pentru tine și de ceea ce îți recomandă medicul tău
  • Lavetă, pentru a o înmuia în apă rece și a o pune pe frunte sau pe bazin
  • Măști de curățare a pielii și plasturi împotriva acneei pentru erupțiile hormonale.

Poartă haine lejere | LibréaDacă dorești să alternezi între costumul de baie menstrual Libréa și costumul tău de baie preferat, poți opta pentru cupa menstruală.

3. Poartă haine lejere

Confortul este cea mai bună alegere, doamnelor și domnișoarelor!

Poartă haine răcoroase, aerisite, care nu se lipesc de corp. Alege haine din bumbac pentru a te putea simți confortabil și răcoroasă.

4. Fii activă!

Este foarte important să fii activă în timpul menstruației. Poți alege dintre exerciții de yoga, mersul pe jos în pas vioi sau exerciții cardio moderate. Dar, redu exercițiile grele cum ar fi ridicarea greutăților, astfel încât să eviți suprasolicitarea.

5. Menține o igienă intimă corespunzătoare!

Este crucial să ai o igienă corespunzătoare în timpul menstruației (tot timpul, dar, mai ales vara) pentru a evita erupțiile și iritațiile vaginale cauzate de retenția de umiditate și transpirație.

6. Fă loc pentru emoții

Apropo, dacă ai tendința de a-ți experimenta emoțiile accentuate în jurul sau în timpul menstruației, dă-ți voie să simți aceste sentimente! Este absolut normal să plângi sau să te simți supărată. Călătoria este deja inconfortabilă, așa că ai dublu voie să te simți frustrată. Nu trebuie să zâmbești toată călătoria. Tu decizi cum arată fiecare zi și nimic din toate acestea nu trebuie să fie demne de pus pe Instagram.

Vacanța este a ta.

Menține o igienă intimă corespunzătoare!Îndrăznește să te bucuri de vacanța de vară chiar și când îți vine ciclul!

7. Alege pe ce să te concentrezi

În timp ce te plimbi în rollercoasterul fizic al menstruației, poate fi de ajutor să fii, totuși, cu un picior ancorat în realitate Probabil că nu-ți vei aminti cât de balonată ai fost, sau poți râde de asta mai târziu, dar îți vei aminti cum ai privit un apus de soare frumos cu partenerul/ a ta/tău sau ai avut o conversație grozavă cu un nou prieten în holul hotelului.

În cele din urmă, nimeni nu are dreptul să-ți spună cum să călătorești, în afară de tine (bine, și de normele sociale ale locului în care ești).

Păstrează o igienă menstruală corectă, fii în contact cu emoțiile tale și bucură-te din plin de fiecare zi de vară.

Meriți!

#Libréagurl

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Featured collection

1 din 3